Silkroad-online forum
-postać full str- garment
-posać full int-armor
-hybryda-protector
Otóż dlaczego tak jest? Niektórzy powiedzą, że hmmm.....mam full str to założę armor i będę niezwyciężony, bo mój def fizyczny jest niestamowity. Otóż nie. Może i mamy duży def fizyczny, ale magiczny siada. Nuker najprawdopodobniej w pvp, będzie miał nas na hita mimo, że mamy bardzo dużo hp. Dlatego zakładamy garment aby zwiększyć sobie def magiczny i zmniejszyć konsumpcję many o 20% (full str ma bardzo mało many). Tak samo tylko na odwrót jest w przypadku full int. Najczęściej radzi się do 30lv używać każdej postaci armora i postaciom full str przerzucic na garment a full intom na zawsze pozostać w armorze (nuker w garmencie to tzw. pseudo nuker). Moim zdaniem postacie full str równie dobrze od początku mogą chodzić w garmencie różnica nie jest taka kolosalna, a zawsze trochę many mniej się zużyje. Przynajmniej bowem można tak robić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co do glavii i blade lepiej jednak do 30lv expić w armorze. Jeśli już osiągniemy odrobinę wyższy lv i zaczniemy expić na Spiderach , Hashade , Sonarach, maskach radzę każdej postaci przerzucić się "na chwilę" na garment. To co założymy zależy tylko od nas. Jednemu lepiej się expi w armorze, komuś innemu w protektorze, a jeszcze komuś innemu w garmencie. Cały temat jest tylko IMHO i to co wybierzesz zależy tylko od ciebie, ale to co napisałem to ogólny pogląd na sprawę.
w skrócie:
-glavia: do 30 armor, potem garment
-blade: do 30 armor, potem garment
-bow: cały czas garment
-sword: cały czas armor
-spear: cały czas armor
Bonusy od całego seta i krótkie opis setów:
armor: nie ma bonusa, wysoki def phy niski mag
protector: 10% mniejsze zużycie many, 10% szybsze bieganie, wyśrodkowany def fizyczny i magiczny
garment: 20% mniejsze zużycie many, 20% szybsze bieganie, duży def mag, niski phy